BLOG

Asansör Malzemelerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Asansör Malzemelerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Asansör yaptırırken ve asansör malzemeleri konusunda dikkat edilmesi gereken konular hayati olabilir. Bu konuyu, planlama aşaması, firma seçimi, asansör yapım aşaması ve daha birçok ayrı süreçle ele almak gerekir.

Öncelikle firma seçiminde, asansör firmasının kalite yönetim standartlarına uygun olarak çalışıyor olması gerekir. Seçtiğiniz firmanın referansları verilecek hizmetin kalitesi konusunda fikir verebilir. Asansör firmasında, yetkili kişilere kolay ulaşılıyor olması önemlidir. Asansör ve asansör bağlantı elemanlarının teslim ve garanti konusunun sözleşme içeriğinde yer alması gereklidir.

Planlama aşamasında, binanın imar ve yangın yönetmelikleri muhakkak incelenmelidir. Asansör projesi için asansör montaj firmaları tercih edilmelidir. Elektrik tesisatı projesinde, asansöre ait kuyu aydınlatması ve makina dairesi aydınlatması yer almalıdır. Asansörün kullanım amacı, projeyi yapan kişiye detaylı olarak bildirilmelidir.

Yapım aşamasında, asansör firmasının taahhüdünde olmayan işlerle ilgili firmadan destek istenmelidir. Asansör firmanızdan gelen rapora göre inşaat süreci rapora uygun yürütülmelidir. Ayrıca asansör bağlantı elemanlarının mutlaka CE belgesi olması konusunda dikkat edilmelidir.